2014. július 9., szerda

15. kritika: Érdekességek könyvekről és más egyebek


http://thatgirlforever87.blogspot.hu/


Fejléc: Amikor először fellátogattam az oldalra és megpillantottam a ti bizonyos fejléceteket azt hittem, hogy valaki csúnya tréfát űz velem. Hogy miért? Egyszerű, mert ez nem is fejléc. Egyetlen képet szúrtatok be, melyre a blogger automatikusan rányomta a blogotok címét és kész. Azt hiszem említenem sem kell, hogy minél előbb cseréljétek le. Rendeljetek innen, bármelyikőnk készít nektek egyet vagy esetleg máshonnan, de mindenképp le kell ennek kerülnie. Csak azért kaptok egy pontot rá, mert jobb esetben kerestetek egy ilyen képet.

10/

Kinézet: Újra feltenném az előbb elhangzott kérdésemet is: ez valami vicc? A blogotok külsejéről csajok annyit tudok elmondani, hogy kiraktatok két modult, melyből az egyiknek ( a fordítónak ) véleményem szerint nem sok értelme van, csupán a helyet foglalja. A másik modul minden bizonnyal egy szöveg doboz lehet, de még abba a két mondatba is sikerül belekötnöm. Vessző valamint pont után mindig üssetek egy szóközt! A hátteretek egy abszolút sablonháttér, mely nekem úgy alapjában véve nem tetszik, de vannak blogok, amelyeknek ez jól áll, viszont a tiétek nem tartozik abba a kategóriába. Ráadásul a bejegyzéseknél is a szövegnél a szín bántja a szememet, nem illenek össze a színek és tulajdonképp csak azért adok ezekre egy kemény pontot, hogy ne legyek szőrös szívű és adjak nulla pontot. 

10/

Történet: Mivel ti nem történeket írtok, ezért inkább úgy nevezném, ahogy ti is tettétek, elemzések. Meg kell mondjam, amikor sikerült túl tennem magam a fejlécetek okozta sokkon, váratlanul érkezett a másik hajmeresztő dolog, amin sikerült nagyon felbosszantani magamat. Engedjétek meg, hogy kérdőjelezzem azt, amit kijelentettetek. Elemzések? Tehát azok, hogy bőven, részletesen és választékosan leírjátok az olvasó közönségeteknek, hogy miért olvassák vagy esetleg miért ne az adott könyvet mind megtalálható a ti leírásotokból? Ezt valahogy én nem vettem észre. Ne haragudjatok ezen állításom miatt, de ezért teljesen fölösleges volt blogot is kezdeni. Annyit tesztek, hogy kirakjátok a könyv borítóját, leírjátok hány oldalas aztán bemásoljátok a fülszövegét. Ez a munka dolog körülbelül öt percet vagy még annyit sem vesz az időtökből. Ha már fáradtatok a blogot megcsinálni, akkor normális kinézettel, normális fejléccel és a legfontosabb: normális tartalommal gazdagítsátok, ne ilyennel! Most is, ahogy az előbbi szempontok alapján csupán azért kaptok egyetlen nyomorult pontot, mert ezt a semmi munkát megtettétek. 

10/ 1

Mindent összevetve: Kihagytam volna még valamit? A blogotok külseje és tartalma magyarán megmondva egy nulla, ne haragudjatok, de tényleg ez az igazság! Más könyvekkel foglalkozó blogok szívüket, lelküket beleadják, hogy egy tőlük telhető véleményt alkossanak a választott könyvről, de ti... itt jön most elő az, amit a történelem tanárom mondott, amikor századjára sem tudtam válaszolni a másnak egyébként tök egyszerű kérdésére: Ami nem megy, azt nem kell erőltetni! Mindennel van munka bőven, szóval lássatok hozzá! Sok sikert kívánok ahhoz, hogy egy rendes desingt tudjatok csinálni valamint hogy olvasóknak is örvendjetek a későbbiekben! 

30/ 3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése